GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

mandag 23. april 2012

Dag 36 - 21. April

"Lånehytta" i Vera var et kupp, strøm og "nesten" innlagt vann. at vi måtte måke oss gjennom et takras og fram til døra i går kveld var bare bonus. Atter en gang må vi takke så meget for lånet.

Været idag ser ikke helt optimalt ut, nysnødryss og rundt null grader lukter smøreproblemer. Vi velger minste motstands vei og legger på kortfellene. Dagens etappe starter med å krysse Veresvatnet, men det er jå 3,5 km, så da er vi på god vei. Et stykke oppe i lia fra vatnet finner vi rødmerkingen mot Sandvika, og da ser det ut som vi kan legge orienteringa på is.

Merkinga er imidlertid hverken "fuggel eller fisk", fordi de meterhøye pinnene med rød topp ofte er nedsnødd! Er dette en sommer eller vintermerking? Flere ganger mister vi merkinga og finner den igjen etter noen hundre meter, men midt på dagen er den plutselig helt borte! Med GPS og kart er selvsagt ikke det noe problem, men synes det er litt irriterende at de ikke legger mer i merkingen. Tror det hadde gjort flere trygger på turen, og at kanskje flere hadde tatt turen ut i fjellet.

Ute på myrene treffer vi på en gammel staking der det er mange hunder meter mellom hvert "kryss", men det gjør orienteringen lettere og etter hvert kommer vi inn på rødmerkinga igjen, og følger den frem til riksveien nord fir Sandvika. Etter nærmere titt på GPS og kart viser det seg at ruta ned til DNT hytta gikk av et par km tidligere, og det er enda over 3 km til hytta.

Nå hadde det blitt tendens til gjennomslag, men vi prøvde å gå "beinveien" gjennom hyttefeltene og vi fant igjen merkinga ute på myra. Nedover mot hytta går imidlertid merkina ned i tjukke granskogen der vi bl.a. må krysse 2 bekker. Vi er rimelig sikre på at disse er åpne, og derfor er eneste "råa" å gå opp igjen til riksveien. Her er det å trø i mest grus og litt snø, og jeg har vont av pulken som nå bokstavelig talt har sandpapirføre.

Etter å ha bært pulkene forbi 2 bruer og trødd enda mer i "snøgrusen" er vi framme ved Innstua. Dette er visstnok ei gammel veivesen-brakke som turistforeninga har overtatt, og den ligger 10 m fra veien. Hytta er helt grei med eget tørkerom og innlagt strøm, og dagen har bragt oss 21,8 km nærmere målet. Målet for turen er nå definert til i morgen søndag, og avsluttes på Fersdalen i Meråker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar