GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

lørdag 14. april 2012

Dag 28 - 13. April

Dagen i dag skal bli din beste dag, sier Erik Bye, og idag tror jeg jammen er dagen. Våknet til et fantastisk "påskevær" uten en sky på himmelen og der sola virkelig varmer. For første gang kan vi ta en morraskaffe ute.

Vi forlater Viermahytta og gir oss i kast med Store Namsvatnet. Dette er et regulert vann som har ganske stor reguleringshøyde, så vi må ta en stor runde for å unngå Storelva som renner åpen og stri forbi hytta. Utover sjøen var det bare å myse mot sola, og anorakken ble for første gang kastet ganske tidlig. Idag brukte vi klister for første gang, og isklisteret satt som støpt imot snøen. Endelig er kornsnøen her med godt hold og god glid for både pulk og ski.

Vel over Namsvatnet, etter 12 - 13 km tok vi en rast på Røyrvik Fjellstyres sanitæranlegg, der veien ender oppe ved vatnet. Her traff vi enda en Norge på langs turist, Ida fra Tønsberg som faktisk gikk turen alene - ganske imponerende. Pulken hennes imponerte med vekta, hun har tross alt ingen å dele vekta med. Hun hadde ødelagt ski og hadde vært på sportsbutikk i Namsskogan og fått utlevert ny, og deretter overnattet på gjestegården i Røyrvik, og nå kom hun gående fra Røyrvik sentrum. Som de noble herrer vi er, smurte vi skiene hennes og ga gode råd om løypevalg og overnattingsmuligheter nordover.

Vi fikk også besøk av Einar Namsvatn som bor like ved, og han ga oss gode råd for skituren videre mot Røyrvik. Den turen gikk litt opp og ned og med hele 4 veikryssing ble det mye av og på med pulk, men i 6-tida var vi nede på ICA butikken i Røyrvik sentrum. Her fikk vi handla noen godsaker for turen nedover, selv om vi jo nettopp har vært på "bua" i Hattfjelldal.

Det er en kilometer grus og asfalt mellom butikk og overnatting - men tror du ikke at omtrent første bil stopper og spør om han ikke skal hente tilhenger så vi får frakta pulkene. Røyrvik er en kommune med drøyt 450 innbyggere, og alle vi har truffet hittil har vært særdeles hjelpsomme! Vi har allerede møtt en betydelig fraksjon av kommunens innbyggeres. Dagens etappe ble på 3 mil i lettgått terreng og strålende vær, og vi gikk hele dagen uten jakke og lue.




1 kommentar:

  1. Hei dere 2! Vel overstått bursdag til Ole forresten. Jeg er veldig glad for å lese at dere er kommet dere vekk fra snøbrøyting og har nytt dagene riktig så bra siden dere forlot Gressvasshytta - velfortjent! Godt å høre at snøbrøytingen og nordvestkulingen sannsynligvis begynner å bli et svakt minne og at vårvinteren har tatt over :). Jeg vil også benytte anledningen til å takke for fine turdager sammen med dere fra Bolna til Kåtaviken. Riktig god tur videre :) Hilsen fra Anita H. Rekkavik

    SvarSlett