GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

torsdag 5. april 2012

Dag 18 - 3. April

Dagen idag så ut til å bli så fin som meldt, og vi langet i oss den siste pølsefrokosten som har vært med siden Sulis. Var ute i halv-ni tida, og det må vi si oss fornøyd med, krysset E6en og begynte på bakkene vi hadde laget spor i dagen før. Sporet fra dagen før viste seg som et sjakktrekk, det gikk lett oppover bakken til tross for 150 høydemeter på morgenkvisten.

Innover dalen på nordsiden av Andfjellet bar det mot sørøst den første mila. Idag fikk vi oppleve noe vi ikke hadde opplevd siden dag 5 på vei fra Ritsem, vi hadde et spor å følge! Det kom veldig godt med, endelig kunne vi nyte flatene uten slit - og for et vær. Det var sol fra skyfri himmel og ikke et vindpust på over 800 moh der vi gikk over noen virkelig flotte vidder, kun brutt av skisporet vi gikk i, og et og annet gaupespor faktisk - og selvsagt noen reinspor.

Midt inne på vidda tok vi igjen de som laget sporet for oss, det var to turistforeningsdamer fra Mo og Molde. De gikk foran og brøytet spor for oss innover til Virvasshytta som ligger ved Virvatnet, bare noen få km fra Sverige. Idag drøyde vi dagen litt for å utnytte været, og kom ned på hytta ved 6-tida om kvelden. Der var kun Asbjørn fra Kvænangen som var i ferd med å steike røye når jeg kom inn. Jeg vikk smake, og den ferske røya han hadde fisket på vatnet smeltet på tunga - utrolig godt.

Etter middag begynte Asbjørn å fortelle litt, idet han tok seg sin andre cognac - han tok kun 2 cognac hver kveld. Han var på Virvasshytta for 43 gang på rad(!), og var her første gang som 12-åring. Han brukte å være fra lørdag før palmesøndag til 1. påskedag, du snakker om ivrig isfisker! Asbjørn påstod forøvrig at Virvatnet var Nord-Norges beste røyevann, og jeg vil tro det ikke sier så lite?

I kveld ble det Real turmat på middagsbordet igjen, med litt subsidiert spagetti ved siden av. På kvelden røy det inn med Belgiere (!) - 5 stk. ungdommer som var på en ukes påsketur i Nordlandsfjellene, det må jeg si var veldig sprekt gjort, fordi treningsmulighetene deres bestod i å gå rundt på en ås i Belgia der det som regel var snø 3 dager i året.

Sent på kveld fikk vi besøk av Mikkel Rev som var rett utafor hyttevinduet, han hadde nok fått ferten av noe godis som var kastet ut. Takk for den fineste dagen på ski så langt (værmessig) på turen, og idag ble det 25,2 km på blå-ekstra føre!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar