GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

fredag 13. april 2012

Dag 25 - 10. April

Det ble sent i går, det var svært hyggelig med besøk fra "sivilisasjonen". Butikken åpnet ikke  før 10 så det gjorde ikke noe om vi lå "attpå" litt idag.

Hattfjelldal er et uttall av dalfører og små og store vatn, så å finne ei fornuftig rute ut av dalen er ikke direkte enkelt, derfor ble vi enige med Ingar, som kjører bil, å jukse litt idag. Etter å ha ordnet med nye forsyninger, vært innom Statskog kontoret og leid hytte ved Tiplingen, sendt hjem en god del illeluktende manufaktur, og pakket om pulkene, kjørte vi bil i noen mil innover Susendalen.

I nærhetn av Harvassstua startet vi på nytt foran pulkene, og fikk et lite sjokk etter 30 meter, der var det ei diger treg, fonn igjen - det kunne ikke være sant at vi skulle få et nysnøhelvete igjen? Heldigvis var det falsk alarm, det var et daggammelt scooterspor innover og pulkene gled faktisk veldig lett i den småkramme snøen.

Etter ca 3 km skjedde det noe med snøen, den ble plutselig mye krammere, og etter et par omsmøringer var det fellene som ble løsningen. Etter et par timer kom vi ned på Østre Tiplingen, skremte opp en god del rype når vi fortsatte langs elva opp til Vestre Tiplingen der Statskog hytta ligger. Hytta var et hyggelig husvære med 2 rom og vedbu i tilknyning.

Været på kvelden var ikke det beste, det hadde begynt å blåse en del og vi undres litt for neste dag, kanskje må vi for første gang ut i telt i morgen. Dagens etappe ble på hele 65 km, men altså drøyt 2 mil på ski - juks (?) vel, for oss er selve turen det store målet, og derfor spiller det faktisk ingen rolle!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar