GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

fredag 13. april 2012

Dag 27 - 12. April

Skyene dekker dessverre de høyeste toppene i Børgefjell når vi tørner ut fra Tiplingen klokka åtte, men - HURRA, skaren er endelig kommet og det betyr skikkelig pulkføre. Endelig skal vi føle det motsatte av sandpapirsnøen i Rana! Vi er ivrige som fuggelhunder på å gå tvers gjennom Børgefjell nasjonalpark idag. Dette er en av landets eldste parker, etablert i 1963.

Alt av gamle spor ble visket ut av kulingen i går, men det er allerede flere små revespor der vi går. I fjor var det stort lemenår her, og overlevelsen har tydeligvis vært god. Fjellrypa begynner å bli skikkelig kåt i fjøra, og det rapes rundt  stabber og steiner, joda det var liv i leiren - men fjellreven fikk vi desverre ikke se, men masse spor!

Kjukkelvatnet nådde vi allerede midt på dagen, og her var det vertskap som ba oss inn på kaffe. Reineier Aslak Jåma (hadde vært dreng hos Nils Tonny Brandsfjell for noen år siden) var ute og så til reinen og hadde overnattet i reingjeterhytta, som forøvrig er stengt for allmenheten. Det var godt å komme innomhus og spise nista of få påspandert nykokt kaffe.

Været ble bare enda bedre, og vi kunne ane konturene av Kvigtind som er den største toppen i Børgefjell (1699 moh). Det er lett og se at vi igjen er blandt Trønderske fjell, de er mer rund i kanten (omtrent som en gjennomsnitts Tydaling) enn den nordnorske tullskapen i Okstindene, Saltfjellet og Sulitjelma.

En stor begivenhet er det å skritte over fylkesgrense mellom Nordland og Nord-Trøndelag. Endelig ett nytt fylke etter at turen hittil har gått i Nordland og tilgrensende strøk i Sverige. At vi skiftet fylke syntes med en gang vi kom over fylkesgrensa, her kommer skogen for fullt og vi er kommet inn i Taigaens rike.

I natt overnatter vi i Viermahytta, ei hytte Rørvik Fjellstyre ha stående åpen i nordenden av Namsvatnet, og prisen er latterlig - 70 kroner. Takk til Visit Børgefjell og Røyrvik Fjellstyre. Turen idag gikk so sagt gjennom hele nasjonalparken og var på 36 km, og idag gikk det lekende lett!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar