GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

mandag 16. april 2012

Dag 31 - 16. April

Mottoet for dagen er som alltid: Ittno stress! Snurring fra Røyrvik til frokost er ett høydepunkt på morgenen. Ute er det blå himmel i nord, mens det kommer noe rullende nordover fra sør i Snåsafjella.

GPS Aune får i dag alle hjelpemidler for orienteringa, både kart og GPS, for nå er de trønderske bekkdalene og gauplendet forut. Skareføret har holdt i ei glad uke, og morrasskaren er en fryd for en pulkdrager. Sett fra pulkene side er kanskje ikke dette like bra, det begynner å vises litt glassfiber her og der.

GP er er i orienteringslune og kursen vakler seg mellom smååser og tjønner som om vi ikke var helt edru. Vi har ett sett spennende bekkdaler langs ruta, og bekkene er også åpne i lange stykker, spesielt hvor det er litt fall. Vi reiser frisk nedover gauplendet, så bjørka fyker da vi krysser ett spor, men farta er for stor til å si hva det var. Vi må av med pulkene og gå opp igjen og sjekke - og jo da, dette er slett ikke gaupland, for dette er en av bamsene fra Lierne som har våknet fra vintersøvnen. Den var sikkert sulten, for nedover dalen krysset vi elgspor overalt- det så ut som panikken hadde bredt seg blant dalens elger. Dette kan nok tyde på at skogens konge har møtt en mektigere hersker.

I en av bekkdalene er kanten ned så bratt at vi bare må sende pulkene til bunns. Med fin kurs parkerer de nede under stupet og så er det oss da. Ikke spesielt elegant aking på enden bringer oss til bunns og forener oss med pulkene igjen, dog etter en liten "kneproplaps" for GPs vedkommende - men det blir nok ikke noe dypt kjærlighetsforhold mellom oss og pulkene.

I trått klabbeføre bærer det ned mot Skjelbreid og Strandstua hvor vi kaster loss i en campinghytte for kvelden etter en kort dag. Kort dag til tross, må pleie et ømt kne, men vi har tilbakelagt 21 km i tildels ulendt terreng og mye "fin" orientering. I morgen er det meldt bedre vær igjen og da håper vi å gi oss i kast med Snåsafjella.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar