GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

fredag 13. april 2012

Dag 23 - 8. April

Endelig - vi slår opp øynene om morgenen og ser ei stor gul sol mot blå himmel. Vi kan beundre Okstindene høyt over oss. Oksskolten er Nord-Norges høyeste fjell med sine 1916 moh, og kroner tinderekka!

Etter morrasgrauten er videre på dagsprogrammet og starte med labbing i dypsnø sørover mot Røssvatnet - Norges nest største innsjø. Dypsnøen har ikke satt seg, så den første kilometeren går sakte, men der, ute på Gressvatnet ser jeg et spor som går mot Spetfjelldalen og Røsvatnet, det var ikke der når vi gikk igår! Kunne det være ett scooterspor som går i samme retning som vi skal? - hvilken lykke! Joda, visst var det spor i vår retning og turen gjennom Spetfjelldalen gikk i en fei, med noen spektakulære Glimt av de høyeste Okstindnutene innimellom.

Det ble en gnistrende nedkjøring og pulkene holdt en viss fart  nedover og Røssvatnets bredd nås allerede i 14 tida da vi kom ned ved Steikvasselv i Hemnes kommune. Vi har forresten gått gjennom kun 4 norske kommuner etter vi krysset grensen ved Sulitjelma, og det er Fauske, Saltdal, Rana og Hemnes. Etter en god rast i sola gir vi oss storvatnet i kast, men etter 2 km måtte Ole i strafferunden, en litt slurvete pakking ved avgang etter rasten resulterte i at en av vottene "hoppet av" pulken. Med vår spartanske utrustning har vi ikke råd til denslags sløsing, så Ole måtte tilbake- men uten pulk er 4 km unnagjort i en fei og han henger snart bak meg igjen.

Hattfjelldal kommune har fiskeløyper for snøscootere på Røssvatnet- og hvis noen tror at vi er glad i brøyting tar de feil.

Dagen går mot kveld når vi svinger inn på Sæterstad gård ved Varntresk - midt på Røssvatnet. Der trakterte Siri og Knut oss med killingkjøtt- noe som smakte fortreffelig og som ga gode krefter til skimotoren. Etter fire mil med pulk, drømmer vi søtt om tropiske palmeøyer uten snø og glepptak. Du verden hvor godt det vår å komme gjennom fokk- og dypsnøkommunene Rana og Hemnes. De må ha brukt opp mye av årets brøytebudsjett de siste ukene.

Selv synes vi også at brøytebudsjettet er oppgjort etter å ha brøyta fint skispor gjennom en stor del av Nordland fylke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar