GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

fredag 6. april 2012

Dag 19 - 4. April

Våknet litt sent idag og kjente at dette var en av dagene da man må ta i litt ekstra for å få motoren igang. Vanlige rutiner på morran med havregrøt og kaffe gir liksom ikke den store oppturen lenger, og jeg kom meg ikke ut før ved halv-ti tida. Da var hytta nesten tømt, bare to ungdommer fra Rana som studerte i Tr.heim var igjen, forøvrig veldig hyggelige gutter som bodde i området ved Charlottenlund / Stokkanhaugen.

Ole var ute et kavrters tid før meg og var kommet et godt stykke opp i lia når jeg startet, og også idag gikke de 2 damene, Tanja og Anita foran og brøytet spor for oss mot Kvitsteindalstunet. Starten på dagens etappe var brutal, rett opp 200 høydemeter på en drøy kilometer, men så slakket det heldigvis ut og jeg tok igjen Ole oppe på det første platået. Vi hadde håpet at gårsdagens løyper skulle kunne brukes, for Belgierne gikk med pulk, og det hadde passet oss veldig fint, men været var heller ikke på vår side igjen idag. Det snødde litt og det blåste en frisk bris fra nordvest.

Over platået gikk turen ned i en brei dal der vi tok en kjapp rast i en liten kåte som var avmerket på kartet. Været begynte å bli dårligere og vi måtte bare stå på for å komme opp bakkene til dagens høyeste fjellpass-passering. Det ble etterhvert ganske mye snø men vi kom oss opp før snøværet satte inn for fullt.

Innover dalen på toppen ble det mer og mer snø, men plutselig skinte sola, for så å være borte igjen i løpet av 2 minutter. Ca. 7 km før målet nådde vi Kvepsdalskoia som er ei rastebu i det værharde området like etter fjellpasset, og der var våre 2 brøytevenniner Tanja og Anita igjen. Vi bestemte oss for å gå sammen resten av etappen for nå nådde snøen midt oppå leggen når man gikk først. Vi byttet på å brøyte, noe som var helt avgjørende for at vi i det hele tatt kom fram, og vi kom ned til Kvitsteindalstunet ved halv-sju tida på kvelden.

Ole disket opp med ostesmørbrød, han hadde en 1-kilos hvitost båret med helt fra Sulis (!), og i tillegg ble det også idag en real turmat som middagsmat. Dagens etappe fra Virvasshytta til Kvitsteindalstunet var på 23,4 km tildels i dyp nysnø.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar