GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

tirsdag 10. april 2012

Dag 21 - 6. April

Ute satt rypa i trærne og det snødde naturligvis fortsatt når vi stod opp litt sent idag. Jeg er en som er glad i snø og minusgrader, men med dette prosjektet som inkluderer å trekke pulk, er jeg ikke videre begeistret - når skal snøen gi seg? Dagens etappe går fra Kåtaviken til Gressvasshytta og foregår mye på store innsjøer.

Vi begynner på svensk side av Øver-Uman og har god tilgang på ferske snøscooterspor - så vel ca. 200.000 scootere ute på sjøen i går kveld. Passkontrollen inn til Norge var enkel og grei og for en gangs skyld går kilometerne unna. Litt høyde opp til Gressvatnet, og som sendt fra himmelen kom det en svenskfinn i full fart mot oss fra ute på Gressvatnet. Han stanset slik at vi fikk takket ham for innsatsen med å lage spor, han hadde skjønt at vi var turister på vei over vatnet så han tok en ekstra runde for oss - meget nobelt tenkt, spør du meg!

Midt utpå vatnet slo realitetene imot oss igjenmen, og her møter vi dypsnøen igjen. Det har ramla ned mye av en meter nysnø den siste uka og pulken fungerer som ett skikkelig snøanker. Timene er det eneste som rusler raskt innover Gressvatnet og snøbygene går tett. Vi håper på opphold så vi kan få nyte utsikten til Okstindene - en av turens høydepunkt.

Dagens høydepunkt kommer på kvelden - hytta ligger klart plassert på GPS-en vår, men da vi står midt på veipunktet er vi omgitt av snø - fint for snøhule, men nå kunne vi tenkt oss noe som vi kan tørke oss på. Vi er nok ikke de eneste som leter etter hytta her - det er gamle skispor her på kryss og tvers. Etter nærmere 3 kvarter ser vi i ett opphold i snøbygene toppen av ei pipe og når vi kommer over brinken så finner vi også Gressvasshytta - 600 m feil plassert på GPS kartet er dog ikke helt bra!

Hytta er god og varm og befolka av to sett av ungdommer på vei langs Norge. To jenter og to gutter  har separate team på tur, men møttes tilfeldig på Gressvasshytta.  Det var mye felles klage over forholdene rundt matbordet. Idag unnagjorde vi 20 km med 90 prosent over sjøer, ganske lett i starten, men de siste 6 km var betenkelig tunge!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar