GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

tirsdag 27. mars 2012

Dag 6 - 22. Mars

Vår hyggelige hyttevert Anita fra Østersund, vekte oss med værmeldingen kl 07:00 idag. Det var meldt opp til 15 m/s vind fra vest midt på dagen, og snø om ettermiddagen. Dette lovet ikke godt for dagens etappe som var planlagt til Låddejokka. Dette er en hytte som styres av den samiske foreningen Lapponia.

På Kutejaure overnattet vi sammen med 6 finner og 2 svensker, og de hadde kommet fra Låddejokka dagen før. Var vi heldige kunne vi bruke deres spor! Været ble egentlig ikke så ille, og vi fant sporet etter finnene og svenskene, og skiføret var overraskende bra til tross for at vi måtte bruke klistervoks, den tror jeg ikke jeg har brukt på 10 år!

Vinden frisknet veldig på, og jeg er ganske sikker på at den var over 15 m/s på det verste, men med ca +2 grader i lufta var det ingen fare. Vi hadde valgt Gore-Tex idag så det gjorde ikke nå med litt våt snø og vind.

Nå er vi inne på turveien, Padjelantaleden, som er ca 150 km lang vandringsled mellom Kvikkjokk i Jokkmokk kommune og Änonjalme/Vaisaluokta i Kiruna kommune, begge  Norrbottens län i Lappland i Sverige. Vandringen går gjennom Tarradalen, forbi Staloluokta samt innsjøene Vastenjaure og Virihaure i Padjelanta nasjonalpark og langs elven Vuojatädno til dens utløp i innsjøen Akkajaure. Overnattingshytter og enklere overnattingsmuligheter finnes langs hele strekningen, som er meget lett å gå. Hyttene utenfor nasjonalparken drives av Svenska Turistföreningen, mens hyttene inne i nasjonalparken forvaltes av områdets samer, gjennom selskapet Laponia. Svenska Turistföreningen bedriver sommertid båttrafik mellom Ritsem, Änonjalme (Akka) og Vaisaluokta.

Kl 17 var vi ved målet, Loddejåkka hyttene, og som alltid var hyttene plassert høyt oppe i terrenget. Ikke beregnet nådd med tung pulk! Det er slik at det var 5 hytter her, hvorav en står åpen for farende folk vinters tid. Ingen andre kom, så vi ble alene på ei koselig lita hytte. Prisen på Laponia hyttene er SEK 260 pr. pers. på vinters tid, og det er ingenting å si på da du har fri tilgang til gass for oppvarming og matlaging.

Utenfor kaklet rypa og stemningen var veldig god utover kvelden bl. a ved hjelp av et par whiskey drammer. Heller ikke idag ble klokka mye før begge 2 var i drømmeland.

Oppsummering av dag 6 var 19,7 km.  Vi gikk en liten omvei for å unngå mye høydemeter, bl. a gikk vi noen km langs den store innsjøen Vastenjaure.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar