GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

fredag 16. mars 2012

Dag 0

Da er dag 0 på turen snart over. Sitter på vandrerhjemmet ved Abisko fjellstasjon og venter på at middagen serveres. Reisen nordover gikk ikke uten plunder og heft, måtte innom både taxi, buss og 4 togbytter på 24 timer. I morgen starter alvoret på alvor og da er planen å gå ca. 35 km inn til Alesjaurestugorna som ligger på ca. 800 moh. Pulkene skal dessverre være med. Det blir en tøff start, men regner med at det skal gå bra hvis jeg ikke må taue på makker Ole. Der er det en god del daukjøtt i tillegg. Vær og føre for morgendagen ser ut til å være brukbart, med noen minusgrader og 3-5 sek/m med vind.

Har ikke sett noe til den pågående leteaksjoenn i fjellområdene her, men det er mulig vi kommer opp i det i morgen da vi går i retning dette området.

På turen sørover skal vi gå gjennom ikke mindre enn 9 nasjonalparker, 3 i Sverige og 6 i Norge. Den første av dem ligger her ved startpunktet i Abisko.

Abisko nasjonalpark er en bjørkskogskledd dal med på ca. 2 mil. Parken innrammes av mektige fjell og i nord av den mektige innsjøen,Torneträsk. Nasjonalparken ble opprettet så tidlig som i 1909, og har et areal på 7 700 hektar.
Kungsleden, som vi kommer tilbake til en dag senere, startar i Abisko og tar fjellvandreren sørover gjennom parken till Hemavan. Den som vil kan også gjøre en avstikker til Sveriges høyeste fjell Kebnekaise.

Den kalkrike berggrunden gjør godt for floran, og i nasjonalparken finner man noen av fjellverdens mest sjeldne vekster. Abiskos mest kjente blomst er den fredlyste orkidén lappfela, som bare påtreffes her i hela Sverige.



2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Skikkelig imponert over turen deres. Blir sikkert en kjempe opplevelse! Krysser fingre for at jeg blir like sprek som deg GP, når jeg er like gammel som du er nå. Skryt for fyldig blogginnlegg på dag 0. God tur:-) Arnfinn Hilmo

    SvarSlett