GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

lørdag 31. mars 2012

Dag 15 - 31. Mars

Siste dag i Mars så ut til å bli en fin dag da vi var ute på vår sedvanelige morgentur for å tømme nattblæra. Det var som forventet, dagens melding var ganske oppløftende, men realitetene forandret seg. Vi hadde ikke før kommet ut fra toalettet før snøen igjen lavet ned og temperaturen var nede på ca minus 5. Dette så ikke helt bra ut, kald nysnø har ikke vært noen favoritt hittil på turen, og vi har hatt en del av det også! Ligner på å gå i mel.

Graddis fjellstue, som ikke lenger er noen fjellstue - de har kun noen campinghytter for utleie, var et hyggelig bekjentskap. Gamlingen på bruket var 85 år og han kjørte breddfulle scooterlass med material til hyttebyggere oppe i lia - sprek kar!

Klokka halv ti var vi igang med stigningen opp til Litj-fjellet, det ble tungt etter hvert både pga stigningen og så hadde vi fått denne sandpapirsnøen igjen da. Trodde på forhånd at kaldt føre var det beste for turen, men begynner å lure...  Det hadde kommet ca. 10 cm med snø oppover i lia så vi skjønte tidlig at i dag ble det stopp på Lønsdal. Turen bortover dit er på drøyt 16 km og var ganske grei etter at vi kom over fjellet.

Gikk over Viskies sjøene og skulle kjøre de siste bakkene ned mot Lønsdal, da kom vi igjen borti de Nordlandske dalene! Her var det gaupterreng og daler og koller overalt. Idet vi diskuterte veivalg dukket det opp 2 gutter og de kunne lede oss til leia ned i dalbunnen. Hadde vi ikke møtt dem ville vi nok ha havnet et godt stykke ned i Saltdalen!

Når vi kom til Lønsdal og passerte hotellet, besemte vi oss for å skeie ut med hotellovernatting, Det ble dusj i kveld også, mat i resturanten, og værmelding på TV (!) - blir en stund til neste gang. Godt å slippe matlaging en kveld! Litt uvant med dobbeltseng - ny variant av soveredskap. To pulker står parkert utenfor inngangen til polarsirkelen høyfjellshotell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar