GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

fredag 30. mars 2012

Dag 14 - 30. Mars

Den koselige lille Argaladbua ble en umiddelabrt litt glad i. Her kom varmen fort til en på morran og hele atmosfæren med klestørk hengende ned fra taket i hytta, og kaffen brasende på primusen, det ga en utmerket start på dagen. Takk Ole fordi du har ei så lita blære at du må opp tidlig og kan kaste inn på ovnen og sørge for livgivende varme i hytta!

Ute snødde det lett, men det var et solgløtt å se gjennom snøfillene, så dettte tegnet bra. Og ikke minst, en kjapp gange til utedoen avslørte at det hadde skjedd noe med føret i natt - nå bar det oppå over alt! Ikke til å tro, og optimismen for dagens videre ferd var stor.

Det gikk i frisk fart nedover mot Trygvebu, og været ble etterhvert fantastisk bra - rene påskeværet. Passerte Trygvebu, som egentlig var gårsdagens mæl på under 2 timer, og kom ned til neste etappe på turen. For å krysse Junkerdalen må man høyt opp i terrenget nesten inne på svenskegrensa fordi Junkerdalen i lange strekninger er nærmest som en "Canyon". Vi la skia på pulken og tok beina fatt opp veien fra nede i dalen og gjorde unna det 200 høydemeterne vi hadde griuet oss til på 20 minutter. Det ble feiret med en lang rast i solskinnet før vi startet ferden over mot Graddis fjellstue som vi må passere for å komme over mot Saltfjellet.

Vel over det høyeste punktet vi litt for optimistisk og gikk litt for rett på målet, som sagt er ikke Junkerdalen den letteste å passere. Etter noe virring frem på noen kanter og litt prøving og feiling på å finne ei lei ned, fant vi ut at en telefon til Graddis fjellstue kanskej var det smarteste. Hun jeg snakket med der bekreftet at vi var noe på villstrå og at vi måtte høyere opp i dalen flr vi krysset over, nåvel det var altså på nytt bare å åpne kontoen for høydemeter og gi seg i kast oppover bakkene. Lurer egentlig på når vi kan får bruket alle høydemeterne vi har spart?

Ved 6 tiden var vi nede på fjellstua og fikk henvist en hytte for overnatting, men det beste var jo at her var det dusj! Andre dusj siden starten i Abisko for 14 dager siden var ikke å forakte, rett og slett deilig.

Dagen idag gikk altså fra Argaladbu til Graddis som er ca. 20 km. Vi ligger ca. 10 km etter ruta som sier at vi skulle vært på Lønsdal i kveld, men det syns vi faktisk er innafor det som kalles godkjent!





2 kommentarer:

  1. I dag har sola nådd Selbu og det er riktig flott påskevær. Vi er klar for avgang til Kråssådalen. Skal ikke ut på noen ekspedisjon slik som du, nei vi holder oss ved hytta:-) God tur videre og God Påske. Ska hæls frå a Jo å - henj hi vond rygg:-S

    SvarSlett
  2. Artugt å føl me på bloggin, håpe di fe lite bere ver og føre ættekvart. Imponerende tur. Ønske d å turkompisen god påske og fortsatt fin tur :) Kjempefint skitur- og påskevær i Tydal'n (Berggår'n) i dag, ætte mange dåggå med regn og snø. Mann og barn hilser også. Påskeklem, Rita:)

    SvarSlett