GP og Kari

GP og Kari
Her er Kari og GP på en annen tur

onsdag 21. mars 2012

Dag 4

Dag 4 opprant med et nydelig vær også idag. 8 minusgrader og turens hittil beste skiføre. Pakket og dro avgårde like før kl. 9, med mål om å nå Ritsem over 40 km unna! Etter de noe strabasiøse dagene tidligere var vi slett ikke sikker på at dette ville gå, men føret idag var mye bedre og kilometrene rant unna. Kl. 12 var vi ved Sitasjaure stugan som er halveis til Ritsem, og vi betalte (SEK 40,- pr pers.) oss inn til et dagsbesøk på hytta for å varme ny drikke og slappe av litt. Varme blei det ikke så mye av mens vi var der, men ovnsrøret fikk en god omfavnelse før vi gikk. Det ga en liten lunk.

kl. 13:30 la vi ivei igjen, fremdeles i en vindstille og solfylt fjellheim. Scootersporet stod oss bi hele veien og km gikk fort. I det fjerne kom de majestetiske Acca fjellene nærmere og nærmere. De ligger i Sarek nasjonalparrk på andre siden av den digre Akkasjaure innsjøen. Her er det topper på over 2000 moh, og vi skal fortsette enda nærmere i morgen. Vi begynner å møte bjørkskogen igjen og med det flokker av lirype og litt harespor.


Idag var vi så vidt innom grensen til Stora Sjøfallet nasjonalpark. Sammen med Rago i Norge, og Padjelanta og Sarek i Sverige, er dette Europas største fredede villmarksområde. Noe mer om disse nasjonalparkene kommer ved en senere anledning.


Ca. kl. 17:30 ankom vi Ritsem etter ca. 41 km, heldigvis en halvtime før butikken stengte. Der ble det endelig en kald øl, og mye mat innkjøpt. Det ble en gedigen middag med 4(!) hamburgere pr. mann!


Ellers var det himmelsk med en dusj, og vi fikk faktisk vasket klær! Det blir nok lenge til! Det var markant mindre lukt av mannfolk på rommet.

Dagens etappe var altså på 41 km og vi startet på ca. 835 m målet ved Ritsem er på 460 m, så slik sett var dagen relativt lett, selv om det var langt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar